Positivt tänkande

Att tro och positivt tänkande förbättrar möjligheterna till förbättringar inom vården har visat sig i många studier.

Om tro och positivit tänkande botar din cancer finner jag personligen rätt tveksamt - men däremot så underlättar det på två sätt.
1) Om det nu har visat sig att tro och positivt tänkande hjälper till så varför inte försöka
2) Det blir trevligare under tiden

Att tänka positivt finns många metoder för.

En är att tänka alla tankar man har om ett ämne (t ex din cancer) skriva upp de positiva på ett papper på bordet, och de negativa på ett annat. Man ska försöka verkligen krama fram alla tankar man kan. De som står på det negativa tar man sig en rejäl titt på, sedan river man papperet i miljoner små delar, verkligen jobbar med det, och slänger man det. Det här kan upprepar flera gånger.

En annan metod är att tänka t ex "Jag är frisk och lever ett gott liv", och ser vilka negativa tankar som kommer upp. Var och en av dem koncentrerar man sig att tänka på, riktigt känna på den, hur "stor" den är, hur den "ser ut". Därefter tänker man att man t ex lägger tanken i liten ask som man slänger i soporna, skickar ut i rymden, spränger eller vad som helst så den verkligen försvinner. Så tar man sin positiva mening igen, tar det första negativa som kommer upp och repeterar proceduren tlls det inte kommer upp fler negativa tankar. Det här finns det kurser i, titta t ex på www.bjornborgen.se.

Har du någon annan metod eller något annat som fungera för dig, utmärkt, använd den.